Integritetspolicy

För oss på Baraballerina är det viktigt att skydda din personliga integritet. Därför strävar vi efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa möjliga sätt samt att efterfölja gällande dataskyddsföreskrifter. Vi säljer heller aldrig vidare personuppgifter till tredjepart. I denna integritetespolicy informerar vi dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss.

Du kan alltid kontakta oss om du har frågor kring integritet och behandling av personuppgifter genom att skicka ett mail till [email protected]

Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en person. Exempel på personuppgifter är namn, personnummer, adress, e-postadress, telefonnummer, köphistorik etc. En behandling av personuppgifter är allt som görs med dem, exempelvis insamling, bearbetning, ändring, lagring, läsning, utlämning, avidentifiering eller radering.

Vem är ansvarig för dina personuppgifter?

Vår webbplatsadress är: www.baraballerina.se
Loström Import AB, organisationsnummer 559055-0447, är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter då du interagerar med och genomför köp på webbplatsen.

Hur samlar vi in personuppgifter?

Vi tar emot vissa personuppgifter direkt från dig, exempelvis när du gör ett köp, skapar ett konto eller kontaktar oss för kundservice. Vi samlar in en del av personuppgifterna genom att registrera hur du interagerar med vår hemsida, exempelvis genom användning av teknik som cookies. Vänligen se vår Cookiepolicy för mer information om hur vi använder cookies.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Administrera dina köp

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:
Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!
Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

Skicka information till dig om ditt konto och din order
Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
Konfigurera ditt konto för vår butik
Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
Förbättra våra butikserbjudanden
Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem
Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Visa relevant innehåll på hemsidan

I syfte att tillhandahålla relevant innehåll på hemsidan www.baraballerina.se, t.ex. så att innehåll på hemsidan presenteras effektivt på din enhet enligt dina önskemål behandlas personuppgifter med information om hur du interagerar med hemsidan, t.ex. hur du använder hemsidan, svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade hemsidan, enhetsinformation, t.ex. IP-adress, webbläsarinställningar, operativsystem, plattform och skärmupplösning, nationella inställningar och språkinställningar.

Följa tillämplig lagstiftning

I syfte att fullgöra rättsliga förpliktelser som att följa tillämplig lagstiftning, t.ex. bokföringslag och GDPR behandlar vi personuppgifter som identitetsuppgifter, t.ex. namn, kontaktuppgifter, t.ex. adress, köpinformation, t.ex. köptidpunkt, vara och ordersumma. Personuppgifterna bevaras i 7 år enligt bokföringslagen.

Vart vi skickar dina upgifter

Logistikpartner

Uppgifter som behövs för att leverera rätt produkt till den adress du har angivit skickar vi till vår logistikpartner. Det innefattar upp gifter som namn, adress, telefonnummer, e-postadress och köpinformation (produkter, storlekar).

Paypal

Vi tar emot betalningar bland annat genom PayPal. Väljer du att betala genom PayPal kommer några av dina uppgifter att skickas till PayPal, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Vänligen se Sekretesspolicyn för PayPal-tjänster för mer information.

Stripe

Vi tar emot betalningar bland annat genom Stripe. Väljer du att betala genom Stripe kommer några av dina uppgifter att skickas till Stripe, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Vänligen se Sektretesspolicyn för Stripe för mer information.

Lagring av personuppgifter

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, om vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Alla användare som skapat konto kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Få information

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter om dig själv som vi behandlar, inklusive syftena med behandlingen, de mottagare till vilka personuppgifterna har lämnats eller ska lämnas ut, samt en kopia av de personuppgifter som är under behandling. Det är gratis att få ut denna information och kopia av personuppgifterna.

Begära rättelse

Du har rätt att få felaktiga personuppgifter som rör dig rättade. Om du har skapat ett konto kan du även korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.

Begära radering

Under vissa förhållanden, till exempel om bearbetningen inte längre är nödvändig för de syften som anges eller om du återkallar ditt samtycke, har du rätt att begära att vi raderar dina personuppgifter. I vissa fall har du även rätt att begära att vi begränsar vår bearbetning av dina personuppgifter.

Invända mot behandling

Du har rätt att invända mot vår behandling av dina personuppgifter när det gäller exempelvis direktmarknadsföring eller profilering, eller om behandlingen är baserad på vårt legitima intresse.

Häva samtycke

Du har när som helst rätt att häva hela eller delar av ditt givna samtycke gällande behandling av personuppgifter, vilket börjar gälla samma dag som ditt hävande, såvida ytterligare behandling inte krävs i enlighet med gällande lagstiftning. Du har även rätt att invända mot behandling av personuppgifter som syftar till profilering och direktmarknadsföring.

Vänligen kontakta oss genom att skicka ett mail till [email protected] om du har några frågor om dina personuppgifter.