Om oss

Vår historia

Baraballerina är ett svenskt skomärke med vikbara ballerinaskor som grundades i Stockholm under sensommaren och hösten 2016. Baraballerina hade officiell lansering 21 november 2016 då den första webbshopen öppnades upp. Den första tiden var hemsidan väldigt enkel och nerskalad och leveranser skedde enbart inom Sverige.
Under våren 2017 lanserades en ny mer användarvänlig sida med finare design som bättre speglar varumärket. Senare under våren började Baraballerina-skor efterfrågas även utanför Sveriges gränser. I och med detta skapades en engelskspråkig version av webbshopen och den 1:a juni 2017 lanserades Baraballerina internationellt. Sedan dess kan man beställa Baraballerina-skor från vilket hörn i världen man än befinner sig 🙂

Vill ni följa Baraballerinas resa och få tips och inspiration?
Följ @baraballerina på Instagram för en unik inblick i företaget!

Våra skor

Idén bakom Baraballerina var att skapa skor som både är snygga och bekväma att använda som de är, men som också enkelt går att att ha med sig som ombytesskor. Valet av just ballerinaskor var självklart då det är en klassisk och tidlös modell som är enkel att kombinera med olika stilar. Dessutom passar ballerinaskor bra för att göras vikbara utan att designen får lida.
En del av idén var också att skapa en lösning för att smidigt kunna bära med sig de andra skorna efter ombytet. Därför kommer alla Baraballerina-skor med en matchande förvaringsväska som kan vikas ut till en påse. I påsen kan du bära dina andra skor när du har bytt om till dina Baraballerina-skor.
Det vi är mest stolta över med våra skor är att de är så bekväma! Eftersom skorna har två sulor är de extra följsamma och sköna när man går. De mjuka kanterna runt hälen bidrar också till skornas höga komfort.
Våra skor är tillverkade i 100% animaliefritt PU-läder och är därför lämpliga för personer som inte vill köpa läder från djur. Från början var planen att även ta fram en modell i äkta skinn. Vi insåg att ett av våra ledord – glädje – inte går ihop med det lidande djur får utstå i läderindustrin. Därför har vi tagit beslutet att enbart tillverka skor i veganvänliga material.

Vårt varumärke

Barballerinas ledord är enkelhet och glädje! Med Baraballerina vill vi göra livet lite lättare, bekvämare och roligare. För det blir så mycket roligare att ta på sig sina fina högklackade skor om man inte behöver oroa sig för ont i fötterna. På samma sätt blir festen roligare om man kan byta om till snygga och bekväma skor och inte låta trötta fötter förstöra kvällen. Och det blir mycket bekvämare (och snyggare!) att bära hem sina andra skor i vår utvikbara väska än i handen eller i en plastpåse. Med ett par Baraballerina-skor i väskan hoppas vi helt enkelt att livet blir lite enklare 🙂